Από το Blogger.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

4 βασικές πρακτικές προώθησης μικρών ξενοδοχειακών μονάδων.

Η βελτίωση της θέσης μια ξενοδοχειακής επιχείρησης στην τουριστική αγορά, η προσέλκυση επισκέψεων στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου και η μετατροπή τους σε κρατήσεις ίσως να φαίνεται "βουνό" στις μικρές επιχειρήσεις, ειδικά αν πιστεύουν ότι δεν έχουν τα μέσα, τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά για τόσο ζωτικής σημασίας πρακτικές. Οι παρακάτω 4 πρακτικές marketing καταδεικνύουν ότι η βελτίωση της εικόνας και της φήμης του ξενοδοχείου θέλει μεθοδικότητα και δουλειά και όχι απαραίτητα τεράστια κονδύλια.

1. Διαρκής ενημέρωση της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου.
Η εικόνα σας στους επισκέπτες του ψηφιακού κόσμου είναι η ιστοσελίδα σας. Από κει ξεκινάει όλη η προσπάθεια του ξενοδοχείου να προσελκύσει επισκέπτες και να ους μετατρέψει σε πελάτες. Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας πρέπει να είναι ενημερωμένη, ρεαλιστική, να αποδίδει τη πραγματικότητα που θα συναντήσει ο επισκέπτης σας όταν βρεθεί στο ξενοδοχείο ή στην περιοχή του ξενοδοχείου. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι ενημερωμένες, φρέσκες και μοντέρνες ώστε να προ( σ )καλούν τον επισκέπτη να θέλει να μείνει στο ξενοδοχείο. Ενημερώσεις, άρθρα από το μπλογκ σας, δραστηριότητες δικές σας αλλά και της περιοχής που λειτουργεί το ξενοδοχείο κρατούν την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου "ζωντανή" και την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες ψηλά!.

2. Διαχείριση κοινωνικών δικτύων.
Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας είναι ενημερωμένη & βελτιστοποιημένη, μοντέρνα & φιλική στο χρήστη άρα έχει όλες τις προοπτικές για αλληλεπιδράσεις με υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες του ξενοδοχείου σας. Οι φαν της σελίδας σας στο facebook και οι followers των twit του ξενοδοχείου σας μπορούν εύκολα να κοινοποιούν το περιεχόμενο της σελίδας σας, να μοιράζονται ερωτήσεις και να προωθούν σε άλλους χρήστες ρεαλιστικές και ενημερωμένες δραστηριότητες της μονάδας σας, κάνοντας τους τους καλύτερους αντιπροσώπους της παρουσίας σας. Αυτό βέβαια είναι μόνο η αρχή μια μεγαλύτερης εικόνας που περιλαμβάνει το Google+, το Pinterest και πολλά ακόμα. Το 2013 είναι η χρονιά που τα social media είναι στα "πρέπει". Το 2014 είναι η χρονιά που τα social media θα είναι "απαραίτητα".

3. Κριτικές επισκεπτών
Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες το 79% των ταξιδιωτών εμπιστεύονται τις κριτικές άλλων ταξιδιωτών και επηρεάζονται στις αποφάσεις τους, κατατάσσοντας τα online reviews στην δεύτερη θέση των "influence factors" μετά τις συμβουλές συγγενών και φίλων. Αυτές λοιπόν οι κριτικές είναι σημαντικοί παράγοντες για το αν θα πουληθεί ένα δωμάτιο ή όχι. Αν οι φωτογραφίες δείχνουν ένα μοντέρνο και περιποιημένο δωμάτιο άλλα οι κριτικές μιλάνε για ξεπερασμένο και βρώμικο, η πώληση χάθηκε. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να χρησιμοποιούμε σωστά τις κριτικές των πελατών μας  γιατί δεν ξεχνάμε ότι ο ευχαριστημένος ταξιδιώτης μοιράζεται εύκολα τη χαρά του. Η αλληλεπίδραση λοιπόν με τους υπάρχοντες και τους μελλοντικούς μας πελάτες μέσω της κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα βασικό εργαλείο προώθησης του ξενοδοχείου μας.

4. Διαχείριση της παρουσίας και της φήμης του ξενοδοχείου.
Η βέλτιστη χρήση των κοινωνικών δικτύων, η διαρκής ενημέρωση της online εικόνας της μονάδας, οι πληροφορίες και οι κριτικές που αναλύσαμε παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα αν οι ικανότητες μας στην διαχείριση της παρουσίας και της φήμης της μονάδας μας είναι αποτελεσματικές μετατρέποντας τους επισκέπτες της σελίδας μας σε πελάτες. Οι ξενοδόχοι λοιπόν πρέπει να επενδύσουν στο ψηφιακό τους marketing που θα διαχειρίζεται με αποτελεσματικό τρόπο τις "ανάγκες" και απαιτήσεις των πιθανών πελατών του.

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, θα ήθελα να ανακεφαλαιώσω τα βασικά του digital marketing:

  1. Ιστοσελίδα φιλική στις κινητές συσκευές, "φρέσκια" και ρεαλιστική στις γλώσσες του πιθανού πελατολογίου του ξενοδοχείου,
  2. Μηχανή online κρατήσεων,
  3. Blog με διαρκή ενημέρωση,
  4. Παρουσία στα 5 βασικά social media (Facebook, Twitter, Google+, You Tube, Pinterest) με ενημερώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με το κάθε δίκτυο,
  5. Διαρκής παρακολούθηση και διαχείριση της παρουσίας στο booking.com και στο TripAdvisor



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου