Από το Blogger.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Engagement with blog and forums

Σε αυτό το σημείωμα θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στην αλληλεπίδραση του ξενοδοχείου με τα blog και forums που γράφουν και συζητούν για την περιοχή μας. Πόσο χρήσιμο θα είναι να αλληλεπιδρούμε με τους επισκέπτες τέτοιων σελίδων και τι οφέλη μπορούν να προκύψουν για την δημοτικότητα και την αναγνωρισημότητα της μονάδας μας.

Ο σκοπός μας σε τέτοια αλληλεπίδραση σίγουρα δεν είναι για να κερδίσουμε backlinks τα οποία δεν αποδίδουν στο SEO τόσο όσο παλιότερα και δεν είναι το κύριο κομμάτι της στρατηγικής μας. Ο σκοπός μας είναι να κερδίσουμε επισκέπτες για την σελίδας μας και πελάτες για το ξενοδοχείο μας.

Μπείτε στο google και κάντε μια αναζήτηση για ένα από τα landmark της περιοχής σας, για παράδειγμα το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας για τους Αρκάδες ξενοδόχους ή τη Νέα Μονή της Χίου για τους εκεί ξενοδόχους ή τέλος πάντων σκεφτείτε λίγο σαν πελάτες και αναζητήστε κάτι που θα θέλατε να βρείτε στην περιοχή σας. Καταγράψτε τα αποτελέσματα και ξεχωρίστε αυτά που είναι συνυφασμένα με το αντικείμενο σας, τον τουρισμό. Δημιουργήστε ένα φάκελο στους σελιδοδείκτες σας και εντάξετε τα εκεί (πολύ σημαντικό για να μην χάσετε τα αυγά και τα πασχάλια στην πορεία...). Γίνετε μέλη, δημιουργήστε το προφίλ σας πάντα με λινκ στην ιστοσελίδας σας αν πρόκειται για blog και το όνομα του ξενοδοχείου, την διεύθυνση, το τηλέφωνο και την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου στην υπογραφή σας αν μιλάμε για forum.

Ξεκινήστε να παρακολουθείτε τα θέματα και τις συζητήσεις και αρχίστε να σχολιάζεται τα θέματα που μπορείτε. Φροντίστε να έχετε κάτι αξιόλογο να προσθέσετε στην κουβέντα ή στο θέμα ώστε να αξιολογηθούν τα σχόλια σας θετικά και να θεωρηθείτε γρήγορα ένα πολύτιμο μέλος της κοινότητας ( προσπαθήστε να μην αυτοπροβάλλεστε υπερβολικά και διατηρήστε χαμηλούς τόνους στις προσφορές σας και στην προσπάθεια προβολής σας).

Έτσι λοιπόν οι επισκέπτες αυτών των σελίδων όταν κάνουν την έρευνά τους θα βρουν και εσάς όπως και εσείς και οι πιθανότητες να αυξήσετε τους επισκέπτες της σελίδας σας, άρα και δυνητικούς πελάτες, μεγαλώνουν.

Εσείς τι λέτε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου