Από το Blogger.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Linkedin: Εργαλείο δουλειάς και όχι διασκέδασης

Γνωρίζουμε όλοι το LinkedIn . Η πιο γνωστή ως σήμερα πλατφόρμα κοινωνικής αλληλεπίδρασης για επιχειρήσεις. Ο τόπος όπου επαγγελματίες από όλους τους κλάδους τον χρησιμοποιούν για να χτίζουν επαγγελματικές σχέσεις και να προωθούν την επαγγελματική τους πείρα και τεχνογνωσία.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τα βασικά σημεία που πρέπει να διέπουν την παρουσία σας εκεί ώστε αυτό το εργαλεία να λειτουργεί για το συμφέρον σας και όχι απλά για να είστε και εκεί.


  1. Επιλέξτε για το προφίλ σας μια φωτογραφία σας που να συνάδει με την δράση σας και την παρουσία σας εκεί. Φωτογραφίες από τις διακοπές, από τα "λόγια σοφών" ή τις πολιτικές σας πεποιθήσεις δεν βοηθούν καθόλου το σκοπό σας και σε ορισμένες περιπτώσεις τον υποβαθμίζουν. Φανταστείτε αυτό το εργαλείο ως το βιογραφικό μας... Θα βάζαμε ποτέ στο CV μας μια φωτογραφία με το ψάρι των 5 photoshosp (ουπς, των 5 πήχεων εννοούσα), για να το δουν οι δυνητικοί συνεργάτες μας; Δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε και το thumbnail και να το προσαρμόσουμε στην σωστή του διάσταση για να μην θυμίζουμε τον ακέφαλο καβαλάρη.
  2. Συμπληρώστε το προφίλ σας. To linkedin το ζητά και έχει τους λόγους του. Μην είστε τεμπέληδες, κάντε το! Υπάρχει ένας καλός λόγος πίσω από αυτό, αφού οι πληροφορίες αυτές ελέγχονται και πιστοποιούνται από το δίκτυο: Δείχνει τον επαγγελματισμό σας.
  3. Ενημερώστε το περιεχόμενό σας. Προβάλουμε την επαγγελματική μας διαδρομή εκεί και το Linkedin είναι ένα χρήσιμο ημερολόγιο της επαγγελματικής μας ζωής.
  4. Να είστε επιλεκτικοί με τα αιτήματα . Οι 3.000 φίλοι στο Facebook είναι θεμιτό αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στον επαγγελματικό μας κόσμο. Προσπαθήστε να είναι επιλεκτικοί σε ποιον δέχεστε ως σύνδεση . Οι "κύκλοι" σας μερικές φορές μιλούν πιο δυνατά από το προφίλ σας . Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που είστε μέλη.
  5. Κοινοποιήστε το περιεχόμενο που είναι σχετικό με την εργασία σας. Μην δημοσιεύετε πράγματα που δεν θα λέγατε στους συνεργάτες σας και τους εργοδότες σας. Περιττό να πω , για τη σωστή χρήση της ορθογραφίας και γραμματικής.
  6. Προσυπογράψτε τις ικανότητες των συνδέσεων σας. Μην περιμένετε να προσυπογράψουν τις δικές σας ικανότητες αν δεν είστε πρόθυμοι να κάνετε το ίδιο.
  7. Απαντήστε στα μηνύματα που λαμβάνεται. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, να είστε ευγενικοί με τους ανθρώπους που θέλουν να σας μιλήσουν. Δείξτε το σεβασμό σας και τον επαγγελματισμό σας.
  8. Προσθέστε το blog σας . Είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό να προωθείτε την δουλειά σας και σε αυτούς που δεν γνωρίζετε. Το blog και το περιεχόμενό του φανερώνει πολύτιμες πτυχές του επαγγελματισμού σας και της επαγγελματικής σας συμπεριφοράς. Τουλάχιστον, δείχνει την προσπάθειά σας.
  9. Προσπαθήστε να παίρνετε μέρος στις συζητήσεις που έχουν σχέση με την δουλειά σας, την επιχείρησή σας και τα συμφέροντά σας. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διευρύνεται τις συνδέσεις σας. Αλλά να θυμάστε να μην το παρακάνετε με την αυτοπροβολή .


Εφαρμόστε τους κανόνες ... σήμερα .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου