Από το Blogger.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Pinterest - Είναι "interest" να κανεις "PIN" για το ξενοδοχείο;

Αν σας ενδιαφέρει να αυξήσετε  την αναγνωρισιμότητα του ξενοδοχείου και να επεκτείνετε την κοινωνική σας παρουσία, το Pinterest είναι το ιδανικό μέρος για να “εγκαταστήσετε” το κατάλυμά σας.  Με  κοντά στα 12 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, που  “καρφιτσώνονται” για, κατά μέσο όρο 89 λεπτά (Ιανουάριος 2012), η φωτογραφία σας θα κυκλοφορήσει γρήγορα.

Θα πρέπει βέβαια να λάβετε υπόψη ότι αυτά τα 89 λεπτά αφορούν και εσάς. Η ενασχόληση με το Pinterest απαιτεί χρόνο τόσο για την προετοιμασία της φωτογραφίας (για την οποία φροντίστε να κατέχετε τα δικαιώματα διακίνησης της) όσο και για τα  καρφιτσώματα σας. Η δραστηριότητα σας πρέπει να είναι καθημερινή γιατί τα περισσότερα “re-pins” γίνονται από την αρχική σελίδα ενημέρωσης και εκεί θα πρέπει να είστε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της βδομάδας. Επίσης θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να ανεβάσετε στην ιστοσελίδα σας συναρπαστικές εικόνες με πλούσια περιγραφή και σημαντικές λέξεις-κλειδιά, που θα κάνουν την σελίδα σας στο Pinterest ενδιαφέρουσα και να βρείτε άλλους χρήστες για αλληλεπίδραση και συμμετοχή. (στα αρνητικά είναι και η ανυπαρξία κάποιου μετρητή αξιολόγησης των αποτελεσμάτων δυσχεράνει την εκτίμηση της παρουσίας σας εκεί).

Αν  λοιπόν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε  την αναγνωρισιμότητα του ξενοδοχείου και να επεκτείνετε την κοινωνική σας παρουσία, να πέντε βήματα για την ενασχόλησή σας με το Pinterest:

  1. Επειδή  το 80% των χρηστών είναι γυναίκες, οι φωτογραφίες σας πρέπει να κεντρίζουν τα ενδιαφέροντα τους, όπως: τρόφιμα και συνταγές, μόδα, γάμος, αρχιτεκτονική και διακόσμηση.
  2. Επειδή η αλληλεπίδραση προκύπτει στην πρώτη σελίδα των καρφιτσωμάτων φροντίστε για την συνεχή σας παρουσία κατά την διάρκεια της εβδομάδας.
  3. Προσθέσετε ένα “Pin this” στην ιστοσελίδα σας και φροντίστε για την προώθηση του  λογαριασμού σας στο Facebook, Twitter, Google+ και Blogs.
  4. Αλληλεπιδράστε  με άλλους χρήστες κάνοντας repin του περιεχόμενου τους και like των φωτογραφιών τους. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι αλληλεπιδράτε  μαζί τους, πιθανόν να κάνουν το ίδιο και μαζί σας.
  5. Το Pinterest είναι αποτελεσματικό εργαλείο δημιουργικού μάρκετινγκ, για αυτό αποφύγετε την υπερβολή στην αυτοπροβολή. Κάντε τους ανθρώπους να ανυπομονούν για τις φωτογραφίες σας επειδή είναι ενδιαφέρουσες και όχι επειδή προσπαθείτε να πουλήσετε το ξενοδοχείο σας.

Be Social ! ! !

Share on Facebook | Like us on Facebook |



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου